Politika

Odbornici opozicije prikupili potpise za raspravu o izveštaju DRI

Sednica gradskog parlamenta na kojoj će odbornici raspravljati o izveštaju revizora i poslovanju Grada u 2014. godini zakazana je za 11. april. Inicijativu je potpisalo 23 odbornika, rekao je predsednik skupštine Milie Ilić, i dodao da je zakonski uslov za zakazivanje sednice ispunjen.

„Nisam ulazio u to da li je bio zahtev opozicije ili ne. Zahtev je podanelo više od trećine odbornika. Po zakonu, statutu i poslovniku odlučio sam da zakažem sednicu u zakonskim rokovima. Bilo je proceduralnih manjkavosti u zahtevu ali to nije uticalo na zakazivanje sednice“, rekao je Ilić.

Na sednicu je pozvao direktore javnih preduzeća i ustanova i načelnike uprava o kojima je bilo reči u izveštaju revizora. Pozvano je i celo Gradsko veće, dodaje. Ovo će biti jedina tačka dnevnog reda. Nikakav zaključak ne može biti usvojen, već će o izveštaju DRI koji kaže da je nenamenski potrošeno 1,6 milijardi dinara, odbornici samo raspravljati.
Predsednik skupštine Mile Ilić kaže da nije uobičajeno da se sednice sazivaju pošto se raspišu izbori, ali i da skupština još nije raspuštena.

„Zamolio sam šefove odborničkih grupa i predstavnika predlagača Ćirkovića da ova sednica bude održana u tolerantnoj atmosferi. Da ne bude elemenata koji bi narušavali izbornu kampanju i da ne bude vređanja pojedinaca i njihovih porodica“, rekao je Ilić i upozorio da će u suprotnom sednica biti prekinuta.

On je dodao da na nivou grada ne postoje razmirice između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke i da se o održavanju sednice konsultovao sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem, koji se složio da sednica treba da se održi.

„O bilo kojoj zloupotrebi u svrhe političke kampanje nema govora. Sednicu smo zakazali jer zakon to dozvoljava“, dodao je Ilić.

Sednica bi trebalo da ima televizijski prenos, a kako je rekao Ilić, verovatno će je prenositi Niška televizija. Već su, dodaje, razgovarali sa vlasnikom NTV-a Vitkom Radomirovićem, i čekaju zvaničan odgovor od njega.

12966133 10209465132131471 1212243310 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com