Izbori 2016

Koalicija “Niš, moj grad” poziva na odgovornost

Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije „Niš, moj grad!“ upitao je gradsku vlast ko je u “Gorici” odgovarao za ogroman dug ovog preduzeća i kako su ljudi u „Gradskoj Toplani“ i pored optužnica na čelnim mestima. Pitanje je i ko će odgovarati za cene u “Pčelici” koje su pogrešno obračunate na štetu roditelja.

“JKP “Gorica” je propala sa dugom od 400.000.000 dinara, podignute su optužnice protiv čelnika niške Toplane koji su i dalje na rukovodećim mestima. Zavod za urbanizam je na “kolenima”, JKP “Parking servis” noćna mora našim sugrađanima. “Pčelica” duguje roditeljima dece koja borave u toj predškolskoj ustanovi preko 100.000.000 dinara bez sudskih troškova, kamate i ostalih obaveza koje će morati da plati ukoliko se ne dogovore sa roditeljim. Dakle, stanje u Gradu, nikad gore”, rekao je Branislav Jovanović predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

U ovoj koaliciji kažu da se ovakvim potezima gradske vlasti produbljuje nepoverenje koje Nišlije imaju prema javno komunalnim preduzećima i ustanovama. Ističu da će se, ukoliko dođu na vlast, prvo baviti rigoroznom štednjom i reorganizacijom svih javnih preduzeća i ustanova.

Dragana Stojanović Krstić, potpredsednica Socijaldemokratske stranke u Nišu kaže da ova gradska vlast nestručno i neodgovorno rukovodi gradskim finansijama što je pokazao izveštaj Državne revizorske institucije, o kome će se, na inicijativu dvadeset troje odbornika opozicije, raspravljati na sednici Skupštine Grada.

“Ovo je velika pobeda za sve građane koji se zalažu za to da se u svakom trenutku zna na koji način vlast troši novac građana. Izveštaj DRI je pokazao da je nenamenski potrošeno 1,6 milijardi dinara i mi kao i naši sugrađani sa nestrpljenjem očekujemo sednicu Skupštine Grada na kojoj će gradonačelnik konačno, nakon tri godine i osam meseci izneti rezultate svoga rada i rada svojih saradnika. Dobićemo odgovore na pitanja po čijem nalogu je upropašten tender za javni gradski prevoz, najveći u novijoj istoriji Grada Niša. Nadamo se da ćemo dobiti odgovore i na pitanja koji su sve to ugovori u Gradu sklapani, takođe, bez tendera. Prema našim saznanjima takvih ugovora je itekako bilo”, kaže potpredsednica gradskog odbora SDS Niš.

Ona je dodala da će, ukoliko gradonačelnik ne odgovori na sva pitanja, odbornici opozicije svakako odogovoriti. Naglašava i da “Niš, moj grad!” – DS, SDS, NPS, LDP očekuje odgovor na pitanje zašto je ovoj vladi bilo potrebno nekoliko godina da završi asfaltiranje ulica, koje je započela prethodna gradska vlast.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com