Društvo

Polufinale HIPPO takmičenja za jug Srbije iz engleskog jezika

Preko 130 takmičara od 10 do 19 godina učestvovaće u polufinalnoj rundi HIPPO međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika za jug Srbije. Polufinale će se održati u subotu 2. aprila, od 9 do 17 sati u Akademiji Aleksandrija, ulica Jovana Ristića 2a.

Pored Niša, takmičari dolaze iz Leskovca, Svrljiga, Bora, Knjaževca, Vranja, Pirota, Ražnja, Zaječara.

Akademija Aleksandrija, i brojne škole u Nišu i širom zemlje organizovale su preliminarnu rundu ovog takmičenja 5. marta, a 130 najboljih kandidata sa juga Srbije takmiče se u poznavanju engleskog jezika u polufinalnoj rundi, koja ih vodi do finala u Italiju.

DSC06789

Pored Srbije i Italije, HIPPO takmičenje se paralelno organizuje i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Ukrajini i Rumuniji.

Finalisti se sastaju u Lido di Jesolo u Italiji, 14. i 15. maja. Troškovi puta za takmičare i nastavnike su plaćeni. Pobednici, pored brojnih nagrada, dobijaju i međunarodne sertifikate o poznavanju engleskog jezika.

IMG 0275

HIPPO je do sada brojao 32.000 takmičara iz 1.500 škola i 10 zemalja.

Opširnije pročitajte i
pogledajte GALERIJU fotografija >>>

POSLOVNI ADRESAR

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com