Politika

Perišić najavio sednicu skupštine zbog izveštaja državnog revizora

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je zasedanje gradske skupštine zbog izveštaja Državne revizorske institucije. Kako je rekao, na dnevnom redu će se naći sve ono o čemu nije bilo reči u mandatu aktuelne vlasti.

“Predsednik skupštine Mile Ilić je bio kod mene, ja sam mu rekao da zakaže sednicu. Sve ono što nije izgovoreno tokom protekle 3 godine i 8 meseci biće izgovoreno sada”, najavio je Perišić.

Građani će biti upoznati sa svim nepravilnostima koje su se dešavale u gradu, najavio je gradonačelnik.

“Upoznaćemo građane Niša sa dubiozom zvanom Vind Džet, i sa oštećenim gradskim budžetom. Biće priče o 11 aneksa ugovora za gradski prevoz. Gogvorićemo o tome kako su gradski većnici prodavali softvere svojih firmi “Parking servisu”, dodao je on.

Na sednici će, takođe, uporediti izveštaje DRI iz 2014. sa onim iz 2010. godine, kada su drugi bili na vlasti.

“Bićete iznenađeni svim onim što ćete čuti o radu i izveštaju iz 2010. godine”, rekao je Perišić.

Sednici će, kako je najavio, prisustvovati svi načelnici, direktori ustanova i institucija koje se pominju u revizorskom izveštaju. Kako je rekao, tražice od predsednika skupštine da ne dozvoli da se luta u neke druge oblasti već da bude rasprave isključivo o izveštaju državnog revizora.

Podsećamo, održavanje ove sednice, nakon izveštaja DRI o nenamenskom trošenju budžetskih para, tražili su odbornici opozicije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com