Društvo

Briga o vodi prioritet ne samo za Niš već i za čitavu Evropu

U prostorijama JKP“Naissus“ Niš održana je druga skupština Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije uz učešće predstavnika javnih preduzeća za vodosnabdevanje i kanalisanje otpadnih voda iz više od 20 gradova i opština sa juga Srbije.
Na skupu su sumirani rezultati rada u prethodnom periodu, usvojen je pravilnik o radu Skupštine, izneti su konkretni predlozi za rešavanje zajedničkih problema u radu vodovoda na jugu Srbije, bolje mere zaštite i očuvanja voda kao i smernice za nove projekte i bolju komunikaciju među članicama.

voda3

Na početku skupa, prisutne je pozdravio direktor JKP“Naissus“ Dejan Andrejević koji je rekao da ovo preduzeće na svaki način podržava udruženje, sa idejama, prostorom i ljudima koji aktivno učetvuju u radu udruženja.

‚‚Vode su naše najveće bogatstvo i briga o vodi predstavlja prioritet ne samo za Jug Srbije nego za Evropu i ceo svet jer smo svedoci da se smanjuju ukupne količine pitke vode”, rekao je Andrejević.

voda5

Predsednik Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije dr Miloš Đorđević je sa svojim timom saradnika prezentovao predloge projektnih aktivnosti u okviru prekogranične saradnje izmedju Asocijacija za vode Južne Srbije (WASS) i Asocijacija za vode Bugarske (BWA,) u cilju poboljšavanja efikasnosti i performansi preduzeća za vodosnabdevanje i kanalisanje otpadnih voda u Bugarskoj i Srbiji.

voda4

U stručnom delu rada skupštine održana je prezentacija savremenih tehnologija u tretmanu otpadnih voda od strane predstavnika kompanija SANITAIRE ICEAS (SAD/Švedska) i BIOKUBE (Danska).

voda6

Posebnu pažnju prisutnima je privukla prezentacija kompanije SIEMENS, koja je svojim specijalnim promoterskim kamionom u okviru svetske turneje i prezentacije novih uređaja iz oblasti procesne instrumentacije i analitike, posetila JKP“Naissus“ i predstavila se članovima Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije.

voda7

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com