Hronika

Visoke temperature izazvale kolapse u školama

Prema podacima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Nišlijana nije odgovarala jučerašnja temperatura oko dvadesetak stepeni. Kako prognostičari predviđaju, danas nas u Nišu očekuje i temperatura iznad 20 stepeni, a lekari hitne kažu da treba biti obazriv.

U toku dana mali je bio broj pacijenata koji su se javili sa tegobama i to ispod prosečnog broja, čak upola kaže za Niške Vesti Dušan Gostović, PR Hitne pomoći u Nišu. Ono što zabrinjava jeste veliki broj kolapsa, od kojih je većina bila u niškim školama, osnovnim i srednjim.

“U ordinacije Hitne pomoći juče u toku dana bilo je upola manje pacijenata tek njih 50, ali se zato broj poseta u toku večeri i noći popeo na prosečnih 186 prijema. Ono što zabrinjava jesu brojni kolapsi u toku dana na javnim mestima, čak 12 a dve trećine u školama, tek 4 na drugim mestima”, kaže Gostović.

Dugo stajanje, zatvoreni prostor i opšte zdravstveno stanje mogu na izazovu kolaps dodaje on.

“U ovom prelaznom periodu preporučuje se kretanje i odgovarajuće oblačenje, prikladno za temperaturu iznad 20 stepeni”, završava doktor niške Hitne pomoći.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com