Kultura

Niški muzičari sviraju za Arčija

U čast svog preminulog kolege muzičara i umetnika Nebojše Prvulovića Arčija, niški bendovi sviraće u Feedbacku-u u petak 1. aprila, kako bi obeležili njegov rođendan. “Slavimo Arčijev rođendan” je naziv memorijala koji se prvi put obeležava u Nišu, mada će se, sudeći po željama onih koji su ga poznavali, nastaviti i ubuduće.

U klubu Feedback nastupiće bendovi Eyot, There, Naopak i Ništarije, Marconiero i Jayas Jazz, Kontrast, Dok7, Bokal Oseća Stvarnost i 5% kritične mase koji je bio Arčijev matični bend.

Ulaznica košta 300 dinara, a na ulazu u Feedback stajaće i kutija u koju će posetioci moći da ubace poruku mira. Kako su najavili organizatori, od prodatih ulaznica biće osnovan fond iz koga će se finansirati naredna dešavanja vezana za Arčijev lik i delo.

“Ovo bi bio Arčijev 35. rođendan i mnogo ljudi u gradu je želelo da na ovaj način obeleži njegov život i rad. Svirao je u mnogim niškim bendovima, a kasnije je počeo da se bavi i tetovažom. Iako je došao iz Zaječara mnogi u Nišu su ga poznavali i poštovali. Njegova iznenadna smrt u oktobru prošle godine mnoge je ostavila bez teksta ”, rekao je Niškim Vestima jedan od Arčijevih prijatelja.

Višečasovnu svirku koja će zbog velikog broja izvođača krenuti u 21 sat, pratiće umetnički performans u dvorištu Feedback-a, a Arčijevi radovi biće izloženi u klubu Preduzeće Splunge. Pored izložbe održaće se i promocija spota benda Dok7 za pesmu “Prva ljubav zaborava nema”, koju su snimili u čast Arčiju. Za muziku u Preduzeću biće zaduženi Stameni i Mad Prophet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com