Hronika

TUGA! Roditelji na rukama doneli devojčicu, lekari bili nemoćni

Oglasila se i doktorka Doma zdravlja Niš koja je prva primila devojčicu koja je umrla na putu do Dečije interne klinike.

“Roditelji su uneli dete u lošem opštem stanju, usporenog pogleda, poplavelim usnama, difuzno izmenjenom bojom kože u predelu levog kolena sa velikim podlivom. Odmah zatim pozvali smo Hitnu pomoć”, rekla je za Niške Vesti pedijatar Snežana Ivanović.

Doktorka je u opisu dodala,

“Dete je izgubilo svest. Odmah je započeta reanimacija, uključen kiseonik, data ampula Lemond Solu i Adrenalin. Dete nije reagovalo na ubod. U međuvremenu je stigla Hitna pomoć. U tom trenutku srčani tonovi se jedva čuju, na momente se gube. Sa ekipom Hitne pomoći dete je transportovana u Dečiju internu kliniku”, rekla je Ivanović.

Reanimacija je pokušana još jednom u kolima Hitne pomoći onda i na klinici ali je nažalost devojčica preminula, rekao je ranije danas za naš portal Dušan Gostović PR hitne.

“Od nas je zatražen samo transport od Doma zdravlja do infektivne klinike, u toku transporta došlo do pada vitalnih funkcija. Rađena je reanimacija u kolima, zatim u dečijoj internoj klinici gde je nastavljena reanimacima ali su nažalost lekari konstatovali smrt”, potvrdio je Gostović.

Uzrok smrti devojčice biće poznat nakon obdukcije koja je u toku, potvrdio je za Niške Vesti Zoran Radovanović, ističući da je svaka druga informacija koja se čuje u javnosti samo predmet nagađanja. On je dodao da će rezultati obdukcije biti poznati večeras, zvanično sutra sa potpisom i pečatom Sudske medicine biće na uvid.

“Nakon izveštaja biće poznato da li treba pokrenuti neki postupak ili ne”, rekao je Radovanović za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com