Društvo

“Nauk nije bauk” – drugačiji svet naučnih otkrića

Festival “Nauk nije bauk” po 8. put predstavlja ono najbolje što se može sresti na spoju nauke i svakodnevnog života. Ovogodišnji moto festivala je “Uči drugačije”, a održava se 1. i 2. aprila u holu Elektronskog fakulteta, od 10 do 19 sati.

“Ako želite da otkrijete da li je budućnost poranila, ako vas zanimaju nova otkrića i ako želite da doživite drugačiji svet naučnih otkrića, posetite festival. Pridružite nam se u pokušaju da pokažemo nešto novo, nesvakidašnje i ponovo pomerimo granice nemogućeg”, poručili su organizatori.

Više od 1.000 učesnika će na 80 postavki posetiocima predstaviti nauku kroz zanimljiv, edukativni i interaktivni sadržaj. Prošle godine na ovom popularnom festivalu bilo je 22.000 posetilaca, a sa ovogodišnjeg će otići bogatiji za saznanja iz različitih oblasti, od ekologije do robota i novih programskih aplikacija.

Da bi nauku približili i onima koji je ne smatraju zanimljivom, organizatori su isplanirali i 10 različitih radionica i odlučili da prvi put organizuju “Naučnu binu” na kojoj će svakog sata biti održavana po jedna prezentacija.

Za postavke će biti zaduženi učesnici iz osnovnih i srednjih škola, kao i timovi sa skoro svih fakulteta, ali i gosti Gimnazije “Svetozar Marković” iz inostranstva.

Kao i ranijih godina, oni koji ne stignu na festival mogu da ga prate preko uživo prenosa na sajtu festivala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com