Društvo

Lepljenje političkih plakata dozvoljeno samo na ovim mestima

Predizborna kampanja uveliko traje, osim brojnih reklama na televiziji i internetu, često je i popularno oglašavanje političkih opcija na plakatama. To je manir koji se gaji godinama, kao i na prethodnim izborima i u ovoj izbornoj godini to je zabranjeno odlukom grada. Postoje tačno određena mesta na površimama javne namene gde političke partije mogu da se reklamiraju, potvrđuju u niškoj komunalnoj policiji.

Neke od političkih partija sa lepljenjem plakata počele su još pre dve nedelja ali se prava “najezda” lepljenja očekuje ovih dana kaže Saša Markešić, načelnik Komunalne inspekcije GO “Medijana”.

Do danas nismo imali nijednu prijavu građana da se krši odluka grada ali ovakve probleme očekujemo sa nastavkom kampanje”, rekao je za Niške Vesti Markešić.

Predviđene su visoke kazne za sve one koji krše propise, jer se političke partije moraju oglašavati u skladu sa važećom Odlukom o oglašavanju (“Sl.list Grada Niša”, 102/2013).

“Odlukom o komunalnom redu Grada Niša (“Sl.list Grada Niša”, 67/2013, 57/2014, 98/2015) zabranjeno je lepljenje plakata, ispisivanje poruka ili na bilo koji drugi način prljanje ili oštećivanje spoljnih delova zgrada, pomoćnih objekata, poslovnih prostora, objekata i uređaja koji su postavljeni na površinama javne namene ili površinama u javnom korišćenju. Za sprovođenje ove odluke ovlašćeni su Odeljenje komunalne policije Grada Niša i Komunalne inspekcije gradskih opština”, kažu u niškoj komunalnoj policiji.

“Kazne za pojedince iznose od 5.000 do 30.000 dinara, kazne za preduzetnike su od 10.000 do 100.000 dinara, a za pravna lica od 50.000 do 500.000 dinara”, kaže Milan Đorđević zamenik načelnika Odeljenja komunalne policije u Nišu.

On dodaje da su pojedine političke stranke već upozorene da su njihovi aktivisti lepili plakate na mestima gde to nisu smeli.

Gradskom odlukom definisana su mesta na kojima je moguće oglašavanje, a niška firma Adver City i beogradska Alma kvatro bave se idavanjem slobodnog prostora za oglašavanje. Svaka od pet gradskih opština ima tačno određen broj mesta za oglašavanje.

lokacije

Trenutno je moguće koristiti samo navedenih 168 mesta – bilbordi, dok tender za stubove javne rasvete jos nije završen, nezvanično saznajemo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com