Društvo

USKRS: Vernici koji poštuju gregorijanski kalendar sutra slave najveći hrišćanski praznik

Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar sutra proslavljaju Uskrs.

Beogradski nadbiskup i mitropolt Stanislav Hočevar poručio je u Uskršnjoj poslanici da Vaskrs pita sve “očeve” Balkana zašto se i dalje više raduju tome da su im deca posvađana, izgubljena i mrtva, nego da se raduju na zajedničkoj “gozbi razumevanja”.

Hočevar je, čestitajući predstojeći praznik, rekao i da Vaskrs pita sve očeve porodica, zajednica, naroda, država, Evrope, kao i ostalih kontinenata i sveta da li brinu, poput Oca, za sve nemoćne, izgubljene, zalutale. ”Vaskrs kuca na vrata srca svim očevima, svim odgovornim osobama u crkvenim i društvenim zajednicama. Vaskrs svima nama odgovornima ispituje savest – Jesi li i ti tako bogat u milosrđu, da u ‘mrtvima’ i ‘izgubljenima’ budiš želju za povratkom u život, u odgovornost?”, poručio je Hočevar.

Kako je istakao, Vaskrs “ispituje” sve parlamentarne i vodeće strukture sveta zašto odbacuju Oca i zašto se više raduju smrti nego životu. Beogradski nadbiskup predvodiće misu na Veliku subotu u 20 sati u crkvi Krista Kralja, dok će u nedelju, na sam dan Uskrsa, služiti misu u crkvi Svetih Chirila i Metodija u 10 sati.

Opširnije na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com