Društvo

Veće plate nego prošle godine!?

Republički zavod za statistiku kao da koristi podatke neke druge zemlje, jer podaci kojima oni raspolažu nikako se ne slažu sa realnim životiom ovde na jugu Srbije. Ako prosečnom Nišliji kažete da je prosečna bruto plata u februaru 61.279 dinara u njegovoj zemlji, neće vam verovati ili ćete ga mnogo naljutiti. A podaci počinju ovako… Ovogodišnja februarska prosečna zarada bez poreza i doprinosa je realno veća za 2,5 odsto nefo u februaru minule godine, kaže statistika Republičkog zavoda za statistiku.

Prosečna neto plata isplaćena u Srbiji u februaru ove godine iznosila je 44.450 dinara, realno je veća za čak 10 odsto u odnosu na januarsku, saopštio je Republički zavod za statistiku. U odnosu na isti mesec prošle godine, februarska prosečna zarada bez poreza i doprinosa je realno veća za 2,5 odsto.

Februarska prosečna bruto zarada iznosila je 61.279 dinara, i takođe je realno veća za 10 odsto, a nominalno za 9,9 odsto nego prethodnog meseca.

Na godišnjem nivou, prosečna bruto plata iz februara nominalno je porasla za 3,9 procenata, a realno za 2,4 odsto.

Prosečna neto plata isplaćena u prva dva meseca ove godine porasla je za 3,5 nominalno, a realno za 1,6 odsto u odnosu na iste mesece 2015.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com