Magazin

Vernici danas slave SVECA, koji je lečio manijaštvo i ludilo!

Sveti prepodobni Teofan dobio je veliku blagodat i dar da čini mnoga čuda i izlečenja, i tako je mogao lečiti ljude od manijaštva i od ludila

Pravoslavni vernici danas obeležavaju dan svetog prepodobnog Teofana Ispovednika. Zvali su ga još i Sigrijanin, zbog mesta Sigrije u kome je rođen. Imao je ogromno bogatsvo, koje je za njega postalo lažni sjaj kada je spoznao Hristovu veru.

Nije želeo da se oženi, ali je bio primoran na to. Pošto je sklopio brak, dogovorio se sa svojom ženom, da žive kao da su brat i sestra.

Kada su mu umrli roditelji, odlučio je da ode u manastir. Od nekadašnjeg bogataša i veleposednika, u manastiru je bio niko i ništa, pošto je razdelio sva svoja blaga.

Ljudi su se divili i čudili ovakvoj promeni. Postao je čuven zbog svoje silne vere, uzdržljivosti i mudrosti. Upravo zbog toga su ga i pozvali na VII Vaseljenski sabor, koji se održava u Nikeji.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com