Sport

DELFINI: Večeras ne idemo na pobedu

Srpski Delfini većeras u 18 sati igraju humanitarnu utakmicu na „Čairu“, u okviru „Turneje šampiona“. Tim povodom bili su gosti u Gradskoj kući.

Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije Živko Gocić kaže da im prijateljske utakmice koje igraju među sobom u okviru turneje mnogo znače.

„Mi znamo da ljudi iz unutrašnjosti nemaju priliku da se druže sa nama i da gledaju našu borbu u bazenu. Večeras ne igramo za bodove, ne idemo na pobedu, tako da je sve bazirano na druženju“, rekao je Gocić.

Reprezentativcima je ovo i svojevrsan trening za Olimpijske igre u Riju.

„Jedna od snaga ovog tima su i dobri odnosi među igračima, tako da svaki put kada se okupimo mi to pokušamo da negujemo. Nadam se da će nam to pomoći da se domognemo tog cilja koji je pred nama. Daćemo sve od sebe da osvojimo zlato“, dodao je Gocić.

Među srpskim vaterpolistima je i Nišlija Sava Ranđelović, koji je i počeo da trenira na niškom bazenu.

„Puno mi znači ova prijateljska utakmica u Nišu. Ja sam ovde načinio svoje prve vaterpolo korake, trenirao sam ovde 10 godina i svaki put dolazim sa velikim emocijama. Naročito zato što su uvek pune tribine“, rekao je Ranđelović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić kaže da je niški klub „Nais“ važna baza Saveza kao i da ima puno mladih snaga koje daju podršku ovom sportu.

“Nais je prošle godine takmičio u regionalnoj ligi i nadam se da će unuduće biti još veća podrška, uprkos tome što uvek nedostaju finansije”, rekao je Krivokapić.

Za rekonstrukciju bazena na „Čairu“ prošle godine je izdvojeno nešto manje od 100 miliona, a ove godine planirano je još 150 miliona dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

„Kada budete osvojili zlato u Riju, posle Beograda dodjite i u Niš. Imamo i mi terasu na Narodnom pozorištu sa koje i Nišlije mogu da vide zlato“, poručio je Slavković Delfinima.

Cena ulaznica za utakmicu na “Čairu” je 200 dinara, a novac je namenjen Narodnoj kuhinji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com