Društvo

“Lokalna samouprava i slobodno vreme mladih”

U organizaciji Kancelarije za mlade i Opštine Medijana, sinoć je održana tribina pod nazivom “Lokalna samouprava i slobodno vreme mladih”. Uvodničari su bili dr Marija Ranđelović, većnik GO Medijana Vladimir Vojvodić i predsednik Kancelarije za mlade Žarko Nikolić.
Veliki broj mladih ljudi iz opštine Medijana učestvovao je na ovoj interaktivnoj tribini na kojoj se razgovaralo o svim posledicama neorganizovanog slobodnog vremena i jačanju resursa svake lokalne samouprave, koja može da ima dominantnu ulogu u ponudi pozitivnih sadržaja za realizaciju slobodnog vremena mladih.

medijanatribina2

Posebno se obratila pažnja na korisne smernice kada se rade planovi i programi kao i strateški dokumenti politike za mlade lokalnih samouprava.

Govorilo se  o važnosti osnaživanja saradnje izmedju svih ključnih aktera, posebno omladinskih mreža, nevladinih omladinskih institucija i organizacija, u okviru čega treba uključiti porodice, obrazovne institucije, civilno društvo, korporativni sektor i medije.

Siromaštvo sadržaja i pasivnost u realizaciji slobodnog vremena kod mladih dovodi do devijacija u ponašanju koje često prerastaju u kriminalitet, pa je na tribini značajno vreme posvećeno i samoj prevenciji poremećaja u ponašanju dece i omladine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com