Društvo

Perišić na čelu srpske delegacije u Strazburu

Trideseto plenarno zasedanje Saveta Evrope u Strazburu počelo je, uz Odu radosti i minutom ćutanja za poginule u Briselu.

U Strazburu se održati 30-ta sesija Kongresa loklanih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. Teme su izuzetno bitne i za Srbiju, pošto će biti reči o tranasparentnost budžeta na lokalnom nivou ali i o temi koja se ne može izbeći u Evropi – izbeglice. Šef Srpske delegacije na ovom bitnom zasedanju je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

“Savet Evrope je uvek prepoznavao presudan značaj koju lokalne i regionalne vlasti imaju. Na kraju krajeva, pitanje kvaliteta života se rešava i u mestu gde živimo, ponekad i više nego na državnom nivou. Lokalni organi vlasti moraju odgovoriti na potrebe svih svojih građana. Na ovom izuzetno bitnom zasedanju govorićemo o trensparentnosti lokalne vlasti što je važna tema ne samo za lokalne samouprave u Srbiji – već kako vidimo iz dnevnog reda – i u Evropi”, rekao je Perišić Niškim Vestima iz Strazbura.

Prvog čoveka grada Niša očekuje nekoliko bitnih susreta kako bi promovisali lokalne samouprave u Srbiji, ali i Niša.

“Pre svega želim da promovišem Niš kao mesto pogodno za investitore, ali i kao dobru turističku destinaciju jer Niš zaslužuje da bude centar i generator razvoja ovog dela naše zemlje. Drugim gradonačelnicima i regionalnim liderima prikazaćemo strateške pravce i plan prioritetnih zadataka koje smo usvojili kako bi i od njih saznali kako da još više poboljšamo funkcionisanje našeg grada”, istakao je Perišić.

Druga bitna tema o kojoj će se razgovarati je pitanje izbeglica. Kroz Srbiju je prošlo više od 600.000 ljudi u proteklih godinu dana na svom putu ka EU.

“Sve u svemu, i ovoga puta ćemo pratiti svoj evropski put jer on znači dolazak više investitroa, više radnih mesta i bolji život za sve građane Srbije”, završava Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com