Sport

Otvaranje biciklističke sezone 2016

Tradicionalna akcija “Otvaranje biciklističke sezone 2016” biće održana 27. marta. Okupljanje učesnika je u centru grada u 10:30 časova, dok je polazak planiran za 11 časova.

“Svi znamo da se biciklistička sezona nikada ne zatvara ali ćemo ipak simbolično, da otvorimo ovu biciklističku sezonu i započnemo je dobrim druženjem”, navode u Udruženju biciklista Karavan tim.

Polazak je iz centra grada, a biciklisti će voziti ulicama Vožda Karađorđa, Kralja Stefana Prvovenčanog, Sedmi Juli, Bulevarom Nemanjića, Vizantijskim bulevarom, Bulevarom Medijana, Bulevarom Svetog cara Konstantina, 29. novembra, Pavla Sofrića gde se i nalazi krajnji cilj.

“Ponesite lopte, frizbije pa da i ostatak dana provedemo što aktivnije i lepše”, poručuju organizatori.

Biciklisti će se kretati umerenim tempom jer je vožnja rekreativnog tipa. Potrebno je, kako kažu, poneti dobru volju i naravno bicikl. 

U našoj zemlji kaciga zakonom nije obavezna, ali iz Udruženja biciklista je preporučuju.

Oni apeluju na učesnike da poštuju sve saobraćajne propise i ne pretiču čelo grupe, ali i da ne ostavljaju otpadke za sobom.

“Dođite da pokažemo koliko nas ima jer jedino tako možemo da utičemo na svest vozača i smanjimo broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju biciklisti”, ističu organiztori i dodaju da svi učesnici kreću na sopstvenu odgovornost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com