Kultura

Humanitarni koncert Folklornog ansambla ORO SKC-a povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu

SKC Niš je pre pet godina pokrenuo ponovno uspostavljanje i obeležavanje Dana studenata Univerziteta u Nišu, kao datuma koji je važan za obeležavanje istorije Univerzitetskog grada i svih studenata koji u njemu žive i rade. Na koncertu će pored ansambla ORO SKC-a nastupiti i Akademski hor SKC-a i vokalni sastav “Niške devojke”. Koncert će biti održan u utorak 22. marta u 20 sati u Domu Vojske u Nišu.

U okviru tog dana SKC tradicionalno organizuje različite programe u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Nišu i posebno Godišnji koncert Folklornog ansambla ORO SKC-a. I ove godine koncert se održava na Dan studenata, 22. marta u 20 sati u Domu Vojske Srbije. Koncert je ove godine ponovo i humanitarni i prihod od ulaznica za koncert namenjen je za pomoć u izgradnji Dečije hematoonkologije pri klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra Niš u saradnji sa NURDOR-om Srbija.

Preuzimanje ulaznica za koncert, po ceni od 200 dinara, moguće je svakog radnog dana, od 12.00 do 14.00 sati u kancelariji NURDOR-a ( Vizantijski bulevar br 12) i na biletarnici Doma Vojske od 18 sati.

U okviru proslave Dana studenta Univerziteta u Nišu, biće održan i regionalni sastanak organizatora folklornih festivala koji deluju u okviru CIOFF-a- Svetske mreže organizatora folklornih festivala, koji će biti održan 23. marta u 12 sati u Sali Studentskog kulturnog centra. Nakon sastanka biće održana i konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni novi aspekti saradnje i razvoja u ovoj oblsati. O tačnom terminu mediji će biti naknadno obavešteni.

Ovo je okupljanje koje SKC, kao tačka kulturnog kontakta, zvanično organizuje drugu godinu za redom, sa ciljem povezivanja svih organizatora i festivala i povećavanjem međunarodne folklorne saradnje i mobilnosti mladih i umetnika u zemlji i regionu. Kroz ovakav vid umrežavanja, otvara se prostor za razvoj i na naučnom, obrazovnom, ekonomskom i privrednom nivou između gradova i Univerziteta ali i razumevanje kulturnih različitosti u upoznavanje drugih kultura i običaja.

Na sastanku će biti prisutni predstavnici festivala iz Srbije i regiona i to, Vršca, Niša, Sremske Mitrovice, Vladičinog Hana, Pirota, Crne Gore, Mađarske, Rumunije i Bugarske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com