Društvo

Večeras ugasite svetlo!

Večeras u 20.30 u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, na jedan sat biće isključena osvetljenja, kao deo akcije “Sat za našu planetu” koju organizuje Svetski fond za prirodu.
Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, večeras od 20.30 do 21.30 biće održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu u amfiteatru na keju.

Pripremljen je prigodni program, plesni i horski nastupi, niški bendovi i drugi, dok je samo gašenje svetala predviđeno za termin od 20:30 – 21:30 časova.

Akciji će se kako je najavljeno priključiti i brojne banke, kao i jedna trgovinska kompanija gašenjem dekorativnih rasveta na svojim objektima.

Akcija “Sat za našu planetu” je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi iz oko 7.000 gradova u 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.

U Srbiji od prošle godine u ovoj svetskoj akciji učestvuju 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Globalna kampanja “Sat za našu planetu” okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih jedinki.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com