Društvo

Komunalna policija i na bulevaru Nemanjića

Na bulevaru Nemanjića, kod Zone II, otvorena je još jedna ispostava Komunalne policije. U njoj će raditi 15 komunalaca, a građani će moći da prijavljuju komunalne probleme, svakog dana od 6 do 22 sata.

 “U ovom delu grada ima najviše stambenih zgrada i najveća je gustina naseljenosti pa smo ovu područnu jedinicu strateški otvorili. Naše nadležnosti su proširene pre svega na oblast javnog reda i mira, tako da očekujem da ćemo povećati bezbednost građana u smislu sprečavanja delikata, i stvoriti bolji komunalni ambijent”, kaže načelnik Komunalne policije Igor Džonić.

Postoji mogućnost da u ovoj ispostavi radi i veći broj komunalaca, pre svega kada budu uvedena dvadesetčetvoročasovna dežurstva, najavljuju u Komunalnoj policiji. U gradu je trenutno 52 komunalna policajca, od kojih je 39 na terenu.

“Kada budemo uradili analizu, uspostavićemo drugačiji režim rada, naročito kada uvedemo celodnevna dežurtva. Sa trenutnim brojem policajaca ne mogu svi problemi biti rešeni odjednom. Zato građani i imaju primedbe da ranije prijavljeni problemi nisu još rešeni”, dodaje Džonić.

Do kraja godine bi trebalo da bude usvojen Zakon o komunalnoj policiji koji će omogućiti dodatna upošljavanja.

Prostor nove komunalne stanice opremila je gradska opština Medijana. Objedinjeni troškovi javne nabavke za novu ispostavu, mesnu kancelariju “Božidar Adžija” i centalnu stanicu Komunalne policije u Katićevoj ulici, iznose 2 miliona dinara, kažu u opštini.

“Konačno je realizovana ideja opštine da poveća komunalni red na svojoj teritoriji. Uređenjem nove policijske stanice preko puta zgrade opštine Medijana, podićićemo nivo bezbednosti građana i omogućiti lakše i brže podizanje dokumenata”, kaže predesdnik opštine Zoran Stojanović.

Rad komunalne policije gradonačelnik Zoran Perišić ocenio je kao nedovoljno dobro.

“Može da bude i bolje. Zato smo i tražili da komunalci izlaze na teren i rešavaju probleme tokom 24 sata. Problem koji postoji u stambenoj zgradi u pola 11 uveče, možda neće postojati u 6 ujutru”, kaže Perišić.

Ako bude mogućnosti u okviru postojećeg broja komunalaca, planira se otavranje ispostava i u Paliluli i Panteleju. Niš ima manje komunalnih policajaca u poređenju sa Novim Sadom i Beogradom, rekao je gradonačelnik Niša.

“Očekujem da ovaj broj komunalnih policajaca postane vidljiv Nišlijama i prepoznatljiv u rešavanju problema”, dodje Perišić.

On je dodao da zabrana zapošljavanja i racionalizacija zaposlenih u javnom sektoru trenutno ne dozvoljava više komunalaca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com