Sport

Najbolji svetski vaterpolisti u Nišu

Najbolji svetski vaterpolisti će u četvrtak 24. marta od 18h na bazenu „Čair“ imati javni trening i utakmicu. Oni će posetiti Niš u okviru akcije „mts Turneja šampiona“, kažu u Vaterpolo klubu „Nais“ koji je tehnička podrška manifestacije.

Kako je rekao selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, turneja po Srbiji je ideja koja se rodila pre nekog vremena.

„Reč je o staroj ideji koji nikako nismo uspevali da realizujemo jer bi smo se po završetku takmičenja svi vrlo brzo razišli da uhvatimo nekoliko dana odmora. Imali smo uvek želju da obiđemo Srbiju, pozdravimo navijače i drago nam je da će se to dogoditi naredne nedelje“rekao je selektor Dejan Savić.

U Vaterpolo savezu najavljuju da će u akciji učestvovati 26 reperezentativaca.

 

„Oni će biti podeljeni u dve reprezentacije podjednakog kvaliteta i to će biti prave utakmice. Drugu ekipu će da vodi Vujasinović. U Kragujevcu završavamo turneju i tamo će sve biti revijalnog karaktera u kojem će učestvovati i mladji pogoni Radničkog“, dodaje Savić.

Karte će biti u prodaji na dan utakmice na biletarnici bazena, ali je cena još nepoznata, kažu u vaterpolo klubu „Nais“

Na spisku trenera Dejana Savića za predstojeće pripreme su – Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Duško Pijetlović, Marko Manojlović, Nebojša Toholj, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Randjelović, Radomir Drašović, Djordje Vučinić, Vladan Mitrović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanovićm, Gavril Subotić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Živko Gocić, Dragoljub Rogač, Filip Radojević, Nikola Lukić, Dušan Mandić, Draško Gogov. Za drugi deo priprema ekipi će se pridružiti Slobodan Nikić.

Vaterpolisti turneju započinju u ponedeljak u Novom Sadu, dan kasnije su u Beogradu, a 23. marta idu u posetu Kosovu i Metohiji. Tada će posetiti Leposavić, Gračanicu i Kosovsku Mitrovicu. Nakon toga dolaze u Niš, a u petak turneju završavaju u Kragujevcu. Po završetku „mts Turneje šampiona“ nacionalni tim će od 28. marta do 1. aprila trenirati sa selekcijom Australije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button