Društvo

Sat u mraku za planetu Zemlju

Ovogodišnji „Sat za našu planetu“ obeležava se u subotu 19. marta od 20:30 do 21:30. Oni koji žele da podrže akciju, u ovom periodu treba da pogase svetla. U toku ovog sata mračno će biti u domovima, školama, poslovnim zgradama. Čak i na znamenitim spomenicima širom sveta biće isključena svetla na jedan sat.

Ovo je globalna kampanja u koju su uključeni pojedinci, organizacije, institucije i kompanije.

„Cilj je da pošaljemo snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo“, kažu organizatori iz Svetskog fonda za prirodu (WWF).

Akcija će biti obeležena od 20 sati i na amfiteatru na nišavskom keju, gde su planirani nastupi benda, plesne i horske grupe, recital i predstava o ekologiji.

Aktivnosti će biti realizovane od strane Grada Niša, OCD Prostor – CEM, brojnih organizacija civilnog društva, Gradskih opština, javnih i privatnih preduzeća, kao i brojnih škola.

Od svoga nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se i prošle godine uključilo skoro 7000 gradova iz 172 zemlje, uz više stotina miliona pojedinaca na svih 7 kontinenata. Od 2009. godine akciji se pridružila i Srbija gde se prošle godine akciji priključio 91 grad i opština, 172 škole, i veliki broj organizacija, kompanija i pojedinaca, a broj gradova koji podržavaju akciju neprekidno raste.

Program akcije “SAT ZA NAŠU PLANETU 2016.’’ na amfiteatru, subota 19. mart

20:00 – 20:30 – Rocky Road Band
20:30 – 21:30 – Isključivanje svetala – Otvaranje manifestacije
20:35 – Recital
20:40 – Eko-edukativna predstava “Voda”
21:15 – Akademski ženski hor SKC-a
21:25 – Plesna grupa “Revolution”
21:40 – Paljenje svetla

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com