Društvo

PERIŠIĆ: Azil ipak jedino rešenje

S obzirom na to da su u posledna 24 sata psi lutalice napali i izujedali čak dve osobe, azil je ponovo opcija za rešavanje ovog problema. Ovo je potvrdio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, iako je pre samo nekoliko nedelja gradski većnik Jovan Stojković rekao da nema para za održavanje azila.

„Jedino dugoročno rešenje je azil. U ovom trenutku najozbiljnije razmatramo moguće lokacije i način na koji to treba da uradimo. Ni jedno drugo rešenje nije konačno“, rekao je gradonačelnik Perišić.

Za sada su sve nadležne ekipe na terenu kako bi privremeno zaustavili pse da ujedaju sugrađane.

„Od jutros su sve ekipe JKP „Mediana“ na terenu. Angažovana je i komunalna policija i komunalna inspekcija opštine Palilula, uz asistenciju i policije jer sam zamolio načelnika Uprave“

Perišić je rekao i da su neodgovorni vlasnici pasa delimično krivi za napade.

„Situaciji koja se dešava i mi na neki način doprinosimo jer mnogi vlasnici izbacuju životinje na ulicu i to dovodi do nemilih situacija“, dodaje Perišić.

Osim poslednja dva napada, na Starom groblju su psi lutalice ranije napadali i ujedali prolaznike. Podsećamo da su prošle godine na groblju izujedane Ana Anutović i Tanja Ivković, a krajem 2014. i učenica koja je kroz groblje prolazila na putu do škole. 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com