Ekonomija

KODA Superb jedan od automobila godine na Sajmu u Beogradu

U Beogradu se danas otvara tradicionalni „BG Car Show“ i traje do srede 23. marta. Pripremljeno je 30 premijera koje stižu iz Ženeve, a očekuje se rekordna poseta od 140.000 ljudi. Žiri automobilskih novinara izabrao je „opel astru“, „škodu superb“, „volvo iks-ce 90“ i „fijat tipo“ u raznim konkurencijama kao automobile godine za 2016.

Minula godina, sa 25.000 prodatih vozila, pokazala je blagi oporavak tržišta, u procentima porast je bluzu 7%, tvrdi za Niške Vesti Igor Spirić prvi čovek Auto Čačka u Nišu. On poziva sve na beogradski sajam jer tvrdi Škoda se može kupiti ovih dana na Sajmu po posebnim cenama.

Kako Srbi danas kupuju automobile, šta više koriste kredit, lizing ili keš?

“U procentima je to 60:40 u korist kredita i lizinga. Zbog pada referentne kamatne stope od strane Narodne banke Srbije, uslovi za finansiranje vozila još više su poboljšani, te u narednom periodu očekujemo bolju prodaju. Sve ovo podrazumeva veći broj potencijalnih kupaca i onih koji do sada nisu imali dovoljno novca da nabave novo vozilo, sada su u prilici da sebi priušte novi automobil”, kaže Spirić za Niške Vesti.

Novinarski žiri ubrojao je i “škodu superb” u grupu automobila godine.

Igor Spiri

“Najnovije vozilo iz škodine game je upravo “Škoda Superb” i prodaja ovog modela počela je sredinom jula prošle godine. Kupci su prezadovoljni, a sam model naišao je na odlične kritike”, kaže Spirić.

Fabia kao najprodavaniji model Škode ne izdvaja se puno od drugih modela jer Auto Čačak u svim kategorijama jednako dobro prodaje sve modele, te se uočava rast od 3 do 7%, nema pada u prodaji…u svim klasama beleži se rast.

Spirić poziva sve zaljubljenike u automobile na beogradski sajam koji je otvoren svakog dana od 10 do 20 sati. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. “BG car show” traje do srede 23. marta.

Screenshot 2

 

Auto Čačak doo, PJ NišAuto Čačak doo, PJ Niš

Vizantijski bulevar bb
Niš 18000
Telefon:+381 18 514 448

Faks:+381 18 514 449

Email: igor.spiric@autocacak.co.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com