Hronika

Gradonačelnik obišao staricu koju su izujedali psi

Staricu koju je napao i izujedao čopor pasa na Starom groblju u Nišu obišao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. On je rekao da mu je žao što se ovo desilo i istakao da očekuje aktivniji rad komunalnih službi u rešavanju ovog problema.

Grad za izgradnju azila za pse nema para, kaže prvi čovek Niša.

“Jako mi je žao i neprijatno zbog ovog icidenenta. Jedino rešenje je azil, ali verujte da nije lako razmišljati o azilu za pse u ovako teškoj finansijskoj situaciji. Radimo i uradićemo sve da se ovaj decenijski problem sa psima reši. Ispitaću sve nadležne službe i ako postoji nečija odgovornost, biće sankcionisani. Kao lokalna samouprava tražićemo pomoć od države i međunarodnih organizacija u rešavanju ovog problema. Apelujem još jednom na Nišlije, da svoje ljubimce ne napuštaju i izbacuju na ulice, kako ne bi došlo do ovakvih icidenata”, istakao je Perišić prilikom posete.

Da grad za azil nema para Niškim Vestima je ranije rekao i većnik Jovan Stojković. On je tada izračunao da bi dnevni pansion u azilu za jednog psa koštao oko 200 dinara. S obzirom na to da na niškim ulicama trenutno boravi oko 1000 pasa lutalica, godišnje bi njihov smeštaj koštao oko 60 miliona dinara.

Kako su Niške Vesti ranije pisale JKP Medijana radi po takvom programu da kada se psi lutalice uhvate, očiste od parazita, sterilišu, vakcinišu, oporave, vrate na mesto odakle su dovedeni.

Nina Đorđević, lekar na Klinici za ortopediju, rekla je novinarima da je povređena starica primljena u stanju šoka, ali da je sada njeno stanje stabilno.

“Ima višestruke ujede po celom telu, a u desnom ramenu iščašenje. Urađena je repozicija, odnosno nameštenje zgloba, ugrizi su previjeni i ona je sada u stabilnom stanju”, kazala je Đorđević.

Slobodanku Milutinović (76) su psi izujedali juče ujutru. Staricu je od od sigurne smrti spasao Gojko Živković, radnik obezbeđenja obližnje toplane, koji je čuo njeno zapomaganje, rasterao razjarene životinje i alarmirao Hitnu pomoć i policiju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com