Ekonomija

Sajam pogrebne i prateće opreme prvi put u Nišu

Prvi niški Sajam pogrebne i prateće opreme održaće se od 15. do 17. aprila na Sajmištu. Na sajmu će se predstaviti 25 proizvođača iz čitave Srbije.

“Ovo je svojevrsan biznis sajam, namenjen je trgovcima širom prostora bivše Jugoslavije. Predstavićemo socijalni i skupi program”, kažu organizatori.

Pored proizvošača sanduka, učesnici sajma biće kamenoresci, cvećari, atestirani prevoznici, proizvođači tekstilnog programa.

“U Novom Sadu se ovaj sajam održava svake druge godine. Mi smo želeli da pokažemo da i region jugoistočne Srbije ima šta da ponudi što se pogrebne i prateće opreme tiče”, kaže jedan od organizatora Bratislav Bojković.

Na jednom od štandova biće i Nacionalna služba za zapošljavanje gde će stolari, tekstilci i ostale zanatlije moći da predaju svoje biografije. Takođe, biće odžana obuka za sve koji žele da se bave proizvodnjom ove opreme i pogrebnim uslugama.

“Svuda u Evropi se ljudi školuju i polažu ispite za pogrebnike. Kod nas to ne postoji, pa želimo da pokažemo zainteresovanima kako se radi”, dodaje Bojković.

Otvaranje je u petak 15. aprila u 11 sati, kada će biti poslužena i torta u obliku kovčega.
Organizatori prvog niškog sajma pogrebne i prateće opreme su Enter televizija i pogrebne usluge “Konkordija”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com