Politika

PRESUDA: Gradska izborna komisija legalna

Upravni sud odbio je žalbu kao neosnovanu odborničke grupe DSS – Koalicija za Niš i odbacio žalbu Gradskog odbora DSS-a, koji su se žalili zbog sumnji u regularnost imenovanja Gradske izborne komisije. Upravni sud u obrazloženju navodi da ni jedna politička stranka, ili koalicija nema natpolovičnu zastupljenost u stalnom sastavu Gradske izborne komisije, na šta su opozicione partije uložile žalbu. Odluka Upravnog suda je konačna.

 

Rešenje Upravnog suda potvrđuje da je sastav Gradske izborne komisije i rešenje Skupštine grada o njenom imenovanju u skladu sa zakonom, rekao je za Niške Vesti zamenik predsednika Skupštine grada Nenad Stanković.

“Gradska izborna komisija ima potpuni legimitimitet i legalitet za odlučivanje i nastavlja i na dalje sa izbornim radnjama, sa ciljem da izborni postupak sprovede do kraja. Sve ostale priče opoziciji služe samo za dnevno političke svrhe i politički marketing koji sprovode u sprezi sa pojedinim medijima”, istakao je Stanković.

Po oceni suda, s obzirom na političku sastav u Skupštini grada Niša i koalicija koje su formirale odborničke grupe, vidi se da nijedna partija nema natpolovičnu zastupljenost u stalnom sastavu Gradske izborne komisije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com