Izbori 2016

Zašto je Reformistička stranka “odustala” od ujedinjene opozicije u Nišu?

Reformistička stranaka nije deo koalicije predvođene Demokratskom i Socijal Demokratskom strankom. Kao jedan od razloga što su pregovori propali je prema navodima predsednika niških reformista Aleksandra Višnjića potpuna nespremnost čelnika opozicionih „političkih velesila“ da suštinski prihvate činjenicu da se i oni sami moraju menjati. Njihova krajnja neiskrenost dovela je dotle: Da smo se tri meseca dogovarali, a da se ništa nismo dogovorili, kategoričan je Višnjić.

Naime, ideja vodilja nas, niških Reformista, bila je da napravimo jedan veliki opozicioni i opštenarodni front protiv loše vlasti. Pri tom, Reformistička ideja je da nije više dovoljno samo kritikovati lošu vlast, već treba pokazati i na delu da si drugačiji od njih, rekao je Višnjić na konferenciji za novinare i dodao da nije glavni razlog taj što je Vladimir Domazet nosilac liste.

Nije glavni razlog ni to što nam je u poslednjem trenutku u koalicionom ugovoru kao većinski partner „poslužena“ i neka manjinska stranka Rusina, kojih u Nišu skoro i da nema”, rekao je Višnjić.

“Glavni razlog je što u svojoj osnovnoj ljudskoj nekorektnosti, političkom neznanju i bahatosti, njih nekolicina „političkih divova“ nisu čak našli za shodno ni da sačine validni koalicioni sporazum, koji bi se uopšte mogao razmatrati”, kateoričan je Višnjić i dodao da

Reformisti ne mogu da budu deo takve jedne nezdrave koalicije, gde se ni osnovni red ne zna, niti poštuju koalicioni saveznici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com