Izbori 2016

Samo šest kandidata iz Niša na poslaničkoj listi Dveri-DSS

Republička izborna komisija prihvatila je listu poslaničkih kandidata “Dveri- Demokratska stranka Srbije-Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović”. Na listi se nalazi 240 kandidata, od ukupno 250 koliko broji srpski parlament.

Niški odbori koalicije koju čine Dveri i Demokratska stranka Srbije na poslaničkoj listi dobili su mesta za samo šest kandidata, ili 2,4 procenata. Od njih najbolje se kotira Milan Lapčević. On je na desetoj poziciji od ukupnog broja kandidata.

Na izborima 2014. godine Demokratska stranka Srbije izašla je samostalno. Predvodio je Vojislav Koštunica i nije prešla cenzus. Tada je na poslaničkoj listi bilo 12 kandidata iz Niša.

Na listi se nalazi još i pravnik Jelena Đorđević, koja je 29 po redu, zatim 37 mesto je pripalo elektrotehničaru telekomunikacija Bratislavu Laziću.

Advokat Goran Đorđević je 52 na listi, zatim na 54 student Mladen Savić.

Diplomirani psiholog Sonja Šćekić je na dalekom 164 mestu na poslaničkoj listi kandidata.

Prva na listi je naravno Sanda Rašković Ivić, a drugi Boško Obradović.

dverilista

Kompletnu listu poslaničkih kandidata “Dveri- Demokratska stranka Srbije-Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović” možete pogledati OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com