Izbori 2016

PERIŠIĆ: SNS u jednoj koloni

Nakon što su dva visoka funkcionera Srpske napredne stranke, general u penziji Momir Stojanović i gradski većnik Srđan Aleksić, saopštili da na lokalne izbore idu samostalno i da čak imaju podršku Alesandra Vučića, u medijima je počelo da se špekuliše da ova partija na izbore ide u dve kolene. Nosilac liste ove partije Zoran Perišić negirao je takve tvrdnje.

Prvi čovek niškog SNS-a i nosilac izborne liste, Zoran Perišić je  izjavio da postoji samo jedna kolona Srpske napredne stranke, onu koju predvodi Aleksandar Vučić.

„Ja ne mogu da kažem da li je to deo SNS-a, ali mogu da kažem da SNS ima jednu kolonu. Ne postoje dve kolone, postoji jedna, ona koja ide iza Aleksandra Vučića, druge kolone koje se pojave, ako se pojave ne mogu se vezivati za Srpsku naprednu stranku“, rekao je Perišić.

Saopštenjem se obratila i sama Srpska napredna stranka.

Ovi izbori nisu borba za još jednu fotelju i apanažu, kako ih neki vide, koji misle da mogu podržavati Aleksandra Vučića na republičkom nivou a biti protiv njega u Nišu. Došao je trenutak koji je prekretnica u životu Srbije i Niša, kada će građani odlučiti u kakvoj zemlji žele da žive.

SNS Niš poručuje da samo ujedinjeni možemo nastaviti reforme koje smo započeli i borbu za moderni, uređeni ekonomski jaki Niš u kojem se građani neće plašiti za egzistenciju već će živeti normalnim životom.

Kao što smo Niš spasili verovatnog bankrotstva, zaustavili propadanje, počeli vraćanje dugova radnicima iz preduzeća koja su propala pod prethodnom vlašću, doveli strane investitore zahvaljujući Vladi Republike Srbije i premijeru Vučiću, tako ćemo, ukoliko nam građani ukažu poverenje, nastaviti snažno da se borimo za napredak svakog građanina Niša.

Niš zaslužuje, ali i mora ponovo da bude centar i generator razvoja ovog dela naše zemlje i Vlada Srbije će znatno pomoći gradu za izlazak iz krize. Usvojili smo strateške pravce i plan prioritetnih zadataka od kojih su najznačajniji dovođenje investitora, otvaranje novih radnih mesta ali i rešavanje problema nekadašnjih velikih privrednih sistema.

Ovo saopštenje „izazvano je pričom“ da su aktuelni predsednik Opštine Niška Banja Zoran Vidanović (SNP) i jedan deo članova SNS, koji podržavaju penzionisanog generala Momu Stojanovića kao i on sam, formirali koaliciju i predali izbornu listu. Nakon njih u ovoj niškoj opštini listu je predao i SNS.

SNS i Srpska narodna partija zajedno nastupaju na parlamentarnim izborima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button