Izbori 2016

Naprednjaci sa Palilule predali listu

Izborna lista “Aleksandar Vučić – Srbija Pobeđuje” za Gradsku opštinu Palilula predata je jutros.

Nosilac liste za Gradsku opštinu Palilula je aktuelni predsednik opštine i advokat Boban Džunić.

Na listi se nalazi 50% pripadnica lepšeg pola predložene za odbornike i veliki broj mladih i obrazovanih ljudi i uvaženih domaćina iz svojih naselja sa teritorije GO Palilula.

Kao koalicioni partner na listi je jedino PUPS. Džunić kaže da to ne znači da SNS neće imati koaliciju i sa drugim strankama.

“Ja njima želim najpre da pokažu dobre izborne rezultate i da pređu cenzus, a nakon toga ćemo razgovarati o koalicijama”, kaže Džunić.

REŠENJE O PROGLAŠENJU IZBORNE LISTE KANDIDATA ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE GO PALILULA

Opštinska izborna komisija Gradske opštine Palilula, u skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o lokalnim izborima, donela je rešenje o proglašenju izborne liste, koju je dana 09.marta 2016. godine u 10:00 časova u prostorijama Opštinske izborne komisije Gradske opštine Palilula, predala registrovana politička stranka – SRPSKA NAPREDNA STRANKA i koalicija PARTIJA UJEDINjENIH PENZIONERA, kandidata za odbornike Skupštine Gradske opštine Palilula pod nazivom ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE.

Predaji liste prisustvovali su članovi Komisije; predsednik komisije Vanja Ružić, sekretar komisije Marija Brajdić, i članovi Nataša Pećić Kostadinović, Tatjana Kocić i Milan Stojanović. Izbornu listu sa pratećom dokumentacijom, predao je Boban Džunić – ovlašćeno lice podnosioca izborne liste.

Pregledom dokumentacije Komisija je utvrdila: Da se na izbornoj listi nalazi 25 kandidata za odbornike Skupštine Gradske opštine Palilula i da je sačinjena u skladu sa članom 19.-22. Zakona o lokalnim izborima; Da je dokumentacija svih kandidata uredna i potpuna; Da je podnosilac izborne liste priložio 820 overenih potpisa birača koji podržavaju izbornu listu, od kojih 6 nije validno, kao i spisak birača u štampanoj i elektronskoj formi. Elektronskom proverom podataka u prostorijama Gradske opštine Palilula, utvrđeno je da su izbornu listu podržala 24 lica koja nemaju biračko pravo, od kojih jedno lice nema validno overen potpis birača, a da je 791 potpis birača sa izbornim pravom validan. Uz dokumentaciju priložen je Koalicioni sporazum Ov br.1389 overen kod Uprave za građanska stanja i opšte poslove, od 08.03.2016.godine, između Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Koalicije: Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, ovlašćenje dato Bobanu Džuniću da preda izbornu listu u ime koalicije i priložena saglasnost nosioca izborne liste Bobana Džunić da bude nosilac izborne liste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com