Izbori 2016

Ko su kandidati na poslaničkoj listi DS-a?

Republička izborna komisija prihvatila je sinoć poslaničku listu kandidata “Za pravednu Srbiju-Demokratska stranka (NOVA, DSHV, ZZS)”. Lista koalicije okupljene oko Demokratske stranke ima 246 kandidata, od kojih je 17 Nišlija. U prvih 50 na listi, pet je iz Niša, što u procentima čini 6.91 odsto.

Koalicija okupljena oko Demokratske stranke izlazi na parlamentarne izbore sa čak 17 kandidata, što je daleko više u odnosu na 2014. godinu, kada je na listi ove partije bilo šestoro Nišlija.

Demokratska stranka je u dosadašnjem sazivu imala 19 poslanika u Skupštini Srbije, a od toga su dvojica iz Niša: Goran Ćirić i Dušan Milisavljević.

Ipak, ono što je ostalo isto, to je da je i ovog puta prvi iz Niša na listi Demokrata Goran Ćirić i zauzima visoku sedmu poziciju, dok je Dušan Milisavljević 17 kandidat na listi za poslanike. Zatim sledi Blagoje Bradić, na 22 mestu i aktuelni predsenik Gradskog odbora Miodrag Stanković na 34-om.

Interesantno je i to da je Zoran Živković takođe na poslaničkoj listi “Za pravednu Srbiju-Demokratska stranka (NOVA, DSHV, ZZS)”, ali kao Beograđanin, a ne Nišlija.

Prvi na listi je naravno Bojan Pajtić, zatim Dragoljub Mićunović, Nataša Vučković, Goran Ješić, Gordana Čomić…

Kompletnu listu možete pogledati OVDE.

dslista

Kandidati iz Niša na listi “Za pravednu Srbiju-Demokratska stranka (NOVA, DSHV, ZZS)

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com