Izbori 2016

Koliko je Nišlija na poslaničkoj listi SNS-a?

Neuropsihijatar iz Niša Branimir Rančić, Nišlija je koji se najbolje kotira na listi Srpske napredne stranke, “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”. On je na 38 mestu na listi od ukupno 250 kandidata za poslanike.

Od ukupno 250, na poslaničkoj listi koju je danas potvrdila Republička izborna komisija, nalazi se samo osmoro kandidata iz Niša, ili 3,2 odsto.. Isto toliko ima i Novi Sad, s tom razlikom što je čak četvoro Novosađana u prvih 50, a samo jedan Nišlija. Poređenja radi, iz Beograda je 98 kandidata, a sa celog juga Srbije 24.

Prvi na listi je Aleksandar Vučić, zatim Rasim Ljajić, Maja Gojković, Milan Krkobabić, Goran Knežević….

Kompletnu listu možete pogledati OVDE.

Nakon neuropsihijatra Branimira Rančića, sledeći kandidat iz našeg grada je tek na 51 mestu, i to je Jelena Žarić, advokat, a onda na stotom oficir telekomunikacije Hadži Milorad Stošić.

Ukoliko SNS osvoji 120 poslaničkih mesta ima šanse da se u klupama Skupštine Srbije nađe i doktor medicine Ljubica Mrdaković. Takođe doktor medicina Milan Ljubić je 148 na listi, a deset mesta posle njega je magisar farmacije Svetlana Milijić.

Predragu Jelenkoviću, doktoru komunikoloških nauka baš će trebati velika sreća, jer je njegovo ime na 236 mestu na poslaničkoj listi.

Na prethodnim izborima, koji su održani 2014. godine na listi iz Niša je bilo 12 kandidata.

Interesantno je i to da se tada najbolje kotirao general u penziji Momir Stojanović i bio 26 na listi, a sada ga uopšte i nema. Na listi nisu ni Adriana Anastasov i Bratimir Vasiljević, koji su bili poslanici iz Niša u dosadašnjem mandatu.

Na izborima koji su održani 2014. godine koalicija oko SNS-a osvojila je 158 poslaničkih mandata u Skupštini Srbije.

 

lista2

Spisak kandidata iz Niša liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com