Sport

9 medalja za Plivački akademski klub osoba sa invaliditetom ,,Delfin“

Na Državnom prvenstvu u paraplivanju u Beogradu koje organizuje Paraolimpijski komitet Srbije – Plivački akademski klub osoba sa invaliditetom ,,Delfin“ je predstavio grad Niš u lepom svetlu.

Treneri Stefan Djordjević i Miljan Perović su ponosni na rezultate i medalje svojih najboljih plivača.

Foto: Klub Delfin
“Najistaknutiji plivači su bili Nemanja Tadić koji je bio neprikosnoven na 50 i 100 m ledjno  i pokazao da je i dalje najbolji plivač u Srbiji. Od devojaka Emilija Djukić je bila prva u svojoj kategoriji kao i u apsolutnoj kategoriji. Ipak najveće aplauze dobio je najmlađi plivač Delfina Mateja Mitić  7.godina, koji boluje od mišićne distrofije ali je uspeo da osvoji medalju u svojoj kategoriji i tako osvoji svoju prvu zlatnu medalju ali i publiku koja je aplaudirala ovom malenom i hrabrom dečaku iz Niša”, rekli su treneri ovog kluba.
Pored njih ukupno 9 zlatnih medalja u Niš su doneli i Nebojša Miletić, Milan Slović i Miloš Milićević. Svi takmičari pored različitih i veoma teških oblika invaliditeta, vredno svakodnevno treniraju u klubu za osi Delfin u SC Čair.
Grad Niš ulaze u sport osoba sa invaliditetom, a Delfin u svoje plivače maksimalno,  što je bio i komentar svih učesnika na ovom Državnom prvenstvu.
Foto: Delfin
“Verujemo da će i država i nadležna Ministarstva prepoznati kvalitet ovog kluba kao što su značaj sporta za OSI , i podržati i klubove sa juga Srbije”,  isitiču iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com