Društvo

Roditelji traže semafor na “zebri” na kojoj je nastradao dečak

Uprkos najavama da će dobiti semafor, roditelji i deca iz naselja Nikola Tesla protestvovali su jutros, jer kažu obećanjima više ne veruju. Prošlo je dve godine od kada je na obeleženom pešačkom prelazu na Bulevaru cara Konstantina poginuo desetogodišnji dečak, dok je sa majkom koja ga je držala za ruku prelazio ulicu.

Nakon strašne tragedije, kada je 5. marta pre dve godine  vozač “juga” pokosio na pešačkom prelazu dečaka dok ga je majka držala za ruku, roditeljima je obećano da će na ovom mestu biti postavljen semafor koji će regulisati saobraćaj. Kako do toga nije došlo, roditelji su izgubili strpljenje i jutros održali miran protest.

“Izašli smo sa svojom decom i mirnom šetnjom kod pešačih prelaza, poslali poruku da je neophodno postaviti semafor na Bulevaru cara Konstantina”, kaže jedan od roditelja Niškim Vestima.

zebra

Deca u znak protesta nisu išla u školu, a roditelji najavljuju još jedan protest sledeće nedlje. Ovaj magistralni put deli naselje na dva dela. Deca jednog dela naselja Nikola Tesla da bi došla do škole moraju da pređu taj, za roditelje veoma opasan put, jer vozači veoma brzo voze, objašnjavaju roditelji.

“Na istom pešačkom prelazu pre nekoliko dana mogla je da se desi ista tragedija. Malo je falilo da nastrada devojčica koja je tu prolazila”, ističu zabrinuti roditelji.

pesackisemafor2

Gradski većnik Mihajlo Zdravković kaže da roditelji nemaju razloga da protestvuju, jer će u toku ove godine na tom pešačkom prelazu dobiti semafor.

“Semafor je ušao u plan Saveta za bezbednost saobraćaja za 2016. godinu. Neophodno je pokrenuti javnu nabavku, a nakon nje ići će se u realizaciju postavljanja semafora”, kazao je Zdravković.

pesacki

Gradski većnik kaže da su roditelji mogli da mu se obrate i da problem reše na taj način. Roditelji sa druge strane odgovaraju da su svu neophodnu dokumentaciju predali pre dve godine i da im do sada niko nije odgovorio. Oni dodaju da nisu zadovoljni odgovorom da će semafor biti postavljen ove godine, jer je to širok pojam. Smatraju da će protestima ukazati da je neophodno ovaj problem što pre rešiti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com