Društvo

Semafor na pešačkom prelazu gde je poginuo desetogodišnji dečak

Roditelji i deca iz naselja Nikola Tesla protestovaće sutra 4. marta u 8 časova ujutru zbog toga što kako kažu, ni posle dve godine nakon što je na obeleženom pešačkom prelazu na Bulevaru cara Konstantina poginuo desetogodišnji dečak na ovom mestu nije postavljen obećani semafor. Gradski većnik Mihajlo Zdravković kaže da roditelji nemaju razloga za protestom jer će na tom pešačkom prelazu biti postavljen semafor u toku ove godine.

U subotu 5. marta navršavaju se dve godine od kada je vozač “juga” pokosio na pešačkom prelazu dečaka dok ga je majka držala za ruku. Tada, prema rečima stanovnika naselja Nikola Tesla obećano je da će na ovom pešačkom prelazu biti postavljen semafor i tako obezbedi ovaj veoma opasan prelaz za pešake, a posebno decu koja tu moraju da prođu da bi išla u školu.

“Blokiraćemo saobraćaj tako što ćemo izaći sa svojom decom i prelaziti preko pešačih prelaza, i na taj način poslati poruku da je neophodno postaviti semafor na Bulevaru cara Konstantina”, kaže jedan od roditelja Niškim Vestima.

Protesnom skupu prisustvovaće i majka dečaka koji je tu nastradao, a deca u znak protesta neće ići u školu.

“Na istom pešačkom prelazu pre nekoliko dana mogla je da se desi ista tragedija. Malo je falilo da nastrada devojčica koja je tu prolazila”, ističu zabrinuti roditelji.

Ovaj magistralni put deli naselje na dva dela. Deca jednog dela naselja Nikola Tesla da bi došla do škole moraju da pređu taj, za roditelje veoma opasan put, jer vozači veoma brzo voze.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković kaže da roditelji nemaju razloga da protestvuju, jer će u toku ove godine na tom pešačkom prelazu dobiti semafor.

“Semafor je ušao u plan Saveta za bezbednost saobraćaja za 2016. godinu. Neophodno je pokrenuti javnu nabavku, a nakon nje ići će se u realizaciju postavljanja semafora”, kazao je Zdravković.

Gradski većnik kaže da su roditelji mogli da mu se obrate i da problem reše na taj način.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com