Sport

Saopštenje Radničkog: Da li je krađa bolji tretman koji je Partizan tražio?

Nakon poraza u četvrtfinalu Kupa Srbije, u meču koji su obeležile, po njima, velike sudijske greške, zvaničnim saopštenjem oglasio se i FK Radnički iz Niša, nezadovoljan arbitražom Milorada Mažića u jučerašnjem susretu sa Partizanom.

Fudbalski klub „Radnički“ Niš NAJOŠTRIJE PROTESTVUJE nakon „skandaloznih“ odluka sudijske trojke predvođene, do juče, možda, i najboljim sudijom, Mažićem. Radnički je direktno oštećen golom koji je primio u 17.minutu iz, za celu sportsku javnost, očiglednog ofsajda, osim za nekada najboljeg sudiju Mažića i njegovog pomoćnika Đurđevića. U javnosti je prethodnih dana bilo spekulacija da su čelnici Partizana vršili pritisak i tražili bolji tretman od sudijske organizacije.

Da li je krađa bolji tretman?

Ova pomoć sudija igračima Partizana, za koju ne želimo da verujemo da je rezultat ovih spekulisanja nije bila dovoljna nekada najboljem arbitru, gospodinu Mažiću, nego je dosudio i penal koji je samo on video posle faula i rušenja našeg igrača Bulatović Radoša, koga je lopta pogodila na zemlji u rame, a sudija to dosudio kao penal, što je skandalozno i nije dostojno vršena sudijske funkcije. Svirati posle nepostojećeg gola i nepostojeći penal predstavlja sam vrh drskosti, osionosti, kao i degradacije same sudijske funkcije. Ostaje još i sporan momenat da li je lopta celim svojim obimom prešla korner liniju prilikom gola koji je postigao naš igrač Todorović Miodrag pri rezultatu 0:0 u 14.minutu. Svaki kontakt naših igrača sa igračima Partizana okarakterisan je kao faul, a mnogi od njih ni u košarci ne bi bili smatrani za prekršaj. Permanentno su sprečavani kontranapadi i razvijanje igre našeg tima.

Pozivamo sudijsku organizaciju FSS da preduzme najrigoroznije mere protiv aktera ovog sramnog dešavanja na našoj jučerašnjoj utakmici: Pozivamo i FK Partizan da ostane dosledan u svojoj borbi protiv sudijskih nepravdi i zatraži odgovornost arbitara čija im pomoć sigurno, na ovakav način, nije bila potrebna. Time će pokazati fudbalskoj javnosti da su zaista principijelni i osvedočeni protivnici protiv fudbalskih nepravdi.

FK „RADNIČKI“ NIŠ
PREDSEDNIK,
Prof. dr. Radan Ilić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com