Društvo

BESPLATNO: Voće i povrće za najsiromašnije Nišlije

Najveći trgovinski lanci, u saradnji sa Bankom hrane, svakoga dana obezbeđuju voće i povrće za najsiromašnije građane. Kroz program „Pomažemo da imaju oni koji nemaju“ svakodnevno je obezbeđen redovan obrok za 6000 najsiromašnijih u Srbiji, a sprovodi se u 31 gradu u našoj zemlji.

Za najsiromašnije porodice i pojedince, posredstvom nevladine organizacije Banka hrane, svakog dana obezbeđuje se sveže voće i povrće druge klase, koje se u toku dana ne proda u prodavnicama Maxi i Tempo, a u potpunosti je kvalitetno, jestivo i bezbedno za upotrebu.

U Nišu, uz koordinaciju Banke Hrane, pomoć dobijaju udruženje građana „Samohrane majke Niš“i udruženje „Ho Reto“.

“I Udruženje samohranih majki Niš, uključeno je u projekat “Pomažemo da imaju i oni koji nemaju”. Ova donacija nam je važna, jer znamo da svakog dana možemo računati na voće i povrće. Od 20-30 članica Udruženja prima pomoć tokom jednog meseca. Posle prvog meseca realizacije projekta, članice našeg Udruženja su prezadovoljne i na taj način vide da nisu odbačene od društva i zajednice”, rekla je Niškim Vestima Biljana Jovanović, ispred Udruženja samohranih majki.

U Udruženju samohranih majki ima oko 2000 deteta uzrasta do 18 godina i 753 samohranih majki od kojih je oko 70% socijalno ugrozeno i neophodna im je pomoć.

„Već smo dobili prve reakcije predstavnika organizacija i Banke hrane iz manjih gradova i drago nam je što je projekat prihvaćen i što imamo priliku da pomognemo najsiromašnijim građanima. Pored povećanja broja prodavnica i gradova, želimo da povećamo kategorije proizvoda koje doniramo, a krajnji cilj je da u naredne četiri godine sve naše prodavnice u Srbiji svakodnevno doniraju hranu“, kaže Martina Petrović, menadžerka za komunikaciju održivog poslovanja Delez Srbija.

Od početka projekta donirano je više od 300 tona svežeg voća i povrća čime je obezbeđen redovan obrok za veliki broj siromašnih ljudi u Srbiji.

„Veliki broj organizacija želi da se uključi u projekat zbog čega smo vrlo brzo uspeli da pronađemo partnerske organizacije i van Beograda. Zahvaljujući tome, socijalno ugrožena lica koja sebi ne mogu da obezbede hranu, svakoga dana dobijaju sveže voće i povrće, nutritivno vredne namirnice, koje im puno znače“, kaže Milana Blažić u ime Banke hrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com