Zdravlje

Lekar na kućnom pragu

Lekari niškog Doma zdravlja će u saradnji sa GO Crveni Krst pružati neophodnu pomoći građanima na teritoriji teritoriji te opštine. Medicinske ekipe će u periodu od 5. marta do 28. maja, subotom i nedeljom obilaziti  stare, iznemogle i nepokretne bolesnike u 23 seoska naselja i na licu mesta pružati neophodnu medicinsku pomoć.

Maltene na kućnom pragu medicinsko osoblje će od stanovnika teritorije Crveni Krst uzimanje medicinske anamneze, klinički pregled, EKG u kućnim uslovima, šećer u krvi i saveti lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Gradska opština Crveni Krst je obavestila lokalne oblike mesne samouprave – savete građana sa svoje teritorije da spreme spiskove iz svoje sredine građana koji su predmet medicinskog obilaska i da se saveti građana stave na raspolaganje dežurnim medicinskim ekipama prilikom obilaska terena.

Predsednik Gradske opštine Crveni Krst odrediće većnike u Veću Gradske opštine Crveni Krst koji će biti zaduženi za praćenje ove aktivnosti na terenu.

Iz napred navedenih razloga obaveštavamo sve građane sa seoskog područja sa teritorije Gradske opštine Crveni Krst da se informišu preko saveta građana svojih mesnih kancelarija ili preko Gradske opštine Crveni Krst (Bulevar 12. Februar br. 89, tel. 583-700, kontakt osoba: Aca Radojković, predsednik Komisije za rad sa savetima građana Skupštine Gradske opštine Crveni Krst, mob.tel. 065/833-18-48).

raspored

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com