Politika

Opozicija traži da se o izveštaju DRI razmatra na posebnoj sednici Skupštine grada

Opozicija je želela da se zakaže nova sednica Skupštine grada Niša na kojoj bi se razmatrao izveštaj Državne revizorske institucije, a ne da se dopuni sa tom tačkom dnevnog reda već zakazana sednica za četvrtak 3. mart, odgovor je predsednika niškog odbora Narodnog pokreta Srbije Branislava Jovanovića gradonačelniku Niša.

Da podsetimo prvi čovek grada Zoran Perišić je Niškim Vestima rekao da je opoziciji u ovom gradu bio dovoljan samo jedan odbornik da predloži proširenje dnevnog reda sednice Skupštine Grada koja je zakazana za 3. mart, da se radi o elemntarnom neznanju opozicije, kao i da je priča o sakupljenih 20 potpisa i da fali samo jedan potpis za održavanje još jedne sednice Skupštine Grada Niša izveštaja Državne revizorske institucije, politički marketing opozicije.

“Ne radi se o neznanju već o pokušaju da se zakaže nova sednica Skupštine Grada Niša sa kompletnim izveštajem Državne revizorske institucije i mišljenjem stručnnih službi Grada i eventualne odgovornosti. Zamenik gradonačelnika Niša je već svojom izjavom da svi načelnici uprava, povodom izveštaja DRI, treba da daju ostavke stvorio uslove za novo zasedanje niške Skupštine”, rekao je Jovanović.

SKMBT C36016021218560 0001

On ističe da potpisa nema od onih koji su preko društvenih mreža, intervjua i niških medija apelovali da istina izađe na površinu misleći pritom i na odbornike, ne samo opozicije, nego i vladajuće većine.

„Za nas je ohrabrujuća činjenica to što je jedna mlada odbornica SNS-a koja trenutno živi na Malti, a koju je inače beznađe oteralo iz zemlje, dala podršku ovoj inicijativi. Ona je dala svoj potpis čak sa Malte, dok ovi, kako da kažem, stručnjaci i intelektualci do ovog trenutka nisu potpisali iako im je to ponuđeno”, zaključuje prvi čovek niškog NPS-a i na kraju dodaje: „Ako mu je istina na srcu, neka gradonačelnik nešto konkretno preduzme, makar to bio i okrugli sto na temu izveštaja Državne revizorske institucije.”

SKMBT C36016021218560 0003

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com