Politika

Opozicija pokazala elementarno nepoznavanje gradskih propisa

Izveštaj Državne revizorske institucije nije se našao na dnevnom redu sednice Skupštine grada Niša koja je zakazana za 3. mart. Opozicija kaže da je sakupala 20 potpisa, ali da im je nedostajao jedan da bi se ispoštovala procedura i izveštaj revizora našao na sednici gradskog parlamenta. Vlast odgovara da je opozicija pokazala elementarno neznanje kada je poznavanje propisa u pitanju.

Predstavnici opozicije tražili su da se iveštaj Državne revizorske institucije nađe na sednici Skupštine grada Niša i prema njihovim rečima prikupili 20 potpisa, ali im je nedostajao jedan da bi se ta tačka uvrstila u dnevni red.

Da bi se proširio dnevni red predlog je mogao da da samo jedan odbornik, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić Niškim Vestima odgovarajući na navode opozicije.

perisicc

Oni su pokazali elementarno neznanje. Poslovnik Skupštine grada Niša kaže da predlagači tačaka dnevnog reda mogu da budu odbornici, odborničke grupe, gradsko veće, gradonačelnik i odbori Skupštine grada.

“Opoziciji je bio dovoljan jedan odbornik da predloži proširenje dnevnog reda sednice koja je zakazana za četvrtak 3. mart. Priča da je sakupljeno 20, a da fali samo jedan potpis je samo politički marketing opozicionih stranaka pred predstojeću sednicu”, ističe prvi čovek grada.

Perišić objašnjava da je 21 potpis potreban u slučaju kada odbornici traže zakazivanje sednice, a da to recimo neće da učini predsednik Skupštine. Opozicija je imala rok do nedelje 28. februara u ponoć za proširenje dnevnog reda. Mogli su da predlože koju god tačku su hteli, objašnjava Perišić.

Gradonačelnik nije imao ništa protiv, čak je i očekivao proširenje dnevnog reda, pošto je opozicija tu tačku predlagala na konferencijama za medije, rekao je on Niškim Vestima.

“Bio sam spreman da podržim taj predlog, da pozovem sve načelnike i predstavnike institucija kojih se tiče izveštaj DRI da odgovore na sva pitanja i da razjasne sve nedoumice vezane za izveštaj “, kaže Perišić i dodaje da je njihovo tumačenje izveštaja u javnosti stvar samovolje i propagande.

Grad Niš ima dva bitna dokumenta Statut i poslovnik, kada opozicione partije ne znaju poslovnik Skupštine grada Niša, kako će onda da znaju da tumače izveštaj Državne revizorske institucije i da vode ovaj grad, pita se prvi čovek grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com