Sport

PARLIĆ: Stižu zaslužene pohvale za organizaciju Kupa, Niš zaslužuje učesnika ABA lige

Po 12. put finalni turnir Kupa Radivoja Koraća održan je u Nišu. Ljubitelji igre pod obručima uživali su u sjajnoj košarci. Posetioci iz Makedonije i Bugarske, kao i cele Srbije bili su gosti Niša od 18. do 21. februara.

Pohvale za organizaciju stižu sa svih strana, a Mega Leks je četvrti klub koji je, od kada turnir nosi ime popularnog Žućka, osvojio trofej. Osvrt na kup dao je predsednik Regionalnog košarkaškog saveza i prvi čovek niškog Konstantina Uroš Parlić.

Organizatori su se trudili da gostima i novinarima obezbede i bogat prateći program, kako na terenu, između utakmica, tako i van terena. Ljubitelji košarke družili su se sa eminentnim košarkaškim stručnjacima, a promovisana je i knjiga Bore Stankovića. Zbog toga pohvale upućene od novinara i klubova učesnika nisu iznenađenje.

– Bilo je dosta pratećeg programa, na terenu i oko njega. Košarkaši su se družili sa decom ometenom u razvoju, vođene su tribine o košarci a naš proslavnjeni stručnjak Bora Stanković promovisao je „Igru Mog Života“ koju je bilo moguće kupiti u hali tokom održavanja turnira. Mi u Nišu imamo uhodan tim ljudi, svi mi ulažemo velike napore da se čitav događaj održi u sjajnoj atmosferi, počeo je Uroš Parlić.

Od momenta kada je objavljeno da će Niš biti domaćin ovog, ali i naredna dva finalna turnira, pojavili su se komentari nezadovoljnih Nišlija, koji su javno postavili pitanje za koga se održava Kup i ko će od njega imati koristi. Parlić je dao odgovor i na to pitanje.

kosarka 01
FOTO: STARSPORT

– Niš je tokom četiri dana bio domaćin vrhunske košarke. Četiri učesnika ABA lige i četiri najbolja tima Prve lige Srbije borila su se za trofej. Niški Konstantin izborio je plasman zahvaljujući svojim rezultatima, a ne kao domaćin.

Opširnije na HotSport.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com