Hronika

NIŠLIJA BI NAGODBU Bankar spiskao klijentima 300

Miloš Krivokapić (31), bivši referent banke u Nišu, koji je optužen da je pokrao 560.000 evra s deviznih računa klijenata kako bi se kockao na internetu, spreman je za nagodbu sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu, saznaje „Alo!“ od izvora iz suda.

Krivokapić se tereti da je novac štediša potrošio na klađenje putem interneta u kokarnicama na Bahamima i Devičanskim ostrvima, i to na trke pasa!

– Krivokapić je spreman da potpiše sporazum o priznaju krivice jer je svestan šta je učinio. Međutim, on tvrdi da je prokockao oko 300.000 evra, a da je ostalim klijentima novac ostavio na računu – kaže sagovornik našeg lista.

Prema rečima izvora Alo.rs, ovaj strastveni kockar je svoj porok krio od porodice, koja je patrijahalna, a na sudu je priznao krivicu.

Klijenti obeštećeni

Oštećene klijente je obeštetila banka, a najveći gubitnik u svemu je osiguravajuće društvo kod kojeg je banka osigurana. – Ako bude osuđen, oni koji smatraju da su oštećeni mogu da povedu parnični spor protiv Krivokapića. On nema odakle da vrati toliki novac, a i ne mora da vraća, jer je štedišama vraćen novac. U slučaju da ne ide na nagodbu, on bi mogao da dobije i manju kaznu – naglašava sagovornik Alo.rs.

– Priznao je i više nego što je uradio, ali se sada čeka rezultat finansijskog veštačenja da bi se utvrdio tačan iznos koji je uzeo iz banke – dodaje naš izvor.

Ovaj strastveni kockar optužen je da je proneverio novac više štediša od avgusta 2010. do januara 2013. godine. Obično je vrebao starije klijente, koji su oročili novac na svojim deviznim računima i nisu duže proveravarali stanje u banci, a onda bi pare kasnije prebacivao na račune kockarnica u inostranstvu.

– Čak je na kladionici jednom dobio 300.000 evra, ali ih nije vratio na račune štediša, nego se ponovo kockao i sve izgubio. Štedišama je govorio da se samo njemu javljaju, obletao je oko njih, tako da su lako stekli poverenje u njega – objašnjava naš sagovornik.

Krivokapić je uspevao da godinama sakriva krađu tako što je otvarao i zatvarao tuđe račune.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com