Društvo

Ista cena privatnih i državnih vrtića

Lista čekanja za smeštaj mališana u niške vrtiće mogla bi uskoro da bude umanjena za 270 mesta. Kako je najavljeno, gradonačelnik Niša Zoran Perišić sledeće nedelje potpisaće ugovor sa privatnim vrtićima.

To znači da će deca moći da idu u privatna obdaništa pod istim uslovima kao u državna. Nadležne institucije će kontrolisati uslove u ovim vrtićima zbog bezbednosti dece, a kako je rekao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, pripremanje obroka ipak će biti posao kuhinje “Pčelice”.

“Ne želimo da ekskluzivno damo posao našoj firmi, već u njih imamo najviše poverenja što se ispravnosti hrane i higijenskih uslova tiče”, kaže Slavković.

Za sufinansiranje boravka mališana u privatnim vrtićima grad je izdvojio 30 miliona dinara, a deo koji treba da plaćaju roditelji biće potpuno isti kao i onaj u predškolskoj ustanovi“ Pčelica”.

Slavković je uveren da će svi privatni vrtići potpisati ugovor o saradnji sa gradom, a nekoliko njih je već potvrdilo da će njihova vrata biti otvorena za sve mališane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com