Društvo

“Ulog u budućnost” i za decu na Kosovu

Učenici Elektrotehničke škole u Gračanici će, zahvaljujući pomoći Gradske opštine Medijana, moći da komuniciraju sa vršnjacima iz Srbije zahvaljujući kompjuterskoj opremi koju im je darivala ova opština.

“U sklopu projekta „Ulog u budućnost“ i Projekta „Dečiji IT most“ četiri laptopa i dva štampača su uručeni ovoj školi po blagoslovu Vladike Raško – Prizrenskog gospodina Teodosija i gradonačelnika Gračanice Vladete Kostića. Stari kompjuteri su dati na korišćenje osnovnim školama”, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović.

Screenshot 1

Po rečima Stojanovića u organizaciji najveće niške opštine održan je koncert Vokalnog sastava „Konstantin“ , inače dobitnika najvećeg priznanja Grada Niša, nagrade „11. januar“ za 2016. godinu. Nastup Nišlija u prepunoj sali Doma kulture Gračanica naišao je na topao prijem i ovacije.

“Cilj posete nije samo uspostavljanje kulturnog mosta već i bliža saradnja sa predstavnicima vlasti od kojih želimo da saznamo koja vrsta pomoći im je potrebna. Za početak smo darivali kompjutersku opremu koja će omogućiti lakšu pripremu učenika za budućnost i pomoć od 40 kilograma u hrani”, navodi Stojanović.

U delegaciji koja je sa predstavnicima Gradske opštine Medijana posetila Gračanicu i Kosovo bili su rektor Prizrenske bogoslovije i starešina Saborne crkve u Nišu, protojereji – stavrofori Milutin Timotijević i Branko Cincarević. Oni su zajedno sa Vladikom Teodosijem održali jutarnju liturgiju u manastiru Gračanica, posle čega je za goste iz Niša organizovana poseta Narodnoj kuhinji, Starom gradu kao i srpskim svetinjama Pećkoj Patrijaršiji i Visokim Dečanima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com