Društvo

Nestručno čišćenje snega oštetilo novi auto-put

Ministarstvo saobraćaja potvrdilo da se čeka lepše vreme kako bi bio postavljen sloj habajućeg asfalta na deonici između Niša i srpsko-bugarske granice

Na delu novog auto-puta od Niša do srpsko-bugarske granice, između Crvene Reke i sela Čiflik u belopalanačkoj opštini, već su se pojavila vidna oštećenja i rupe koje na pojedinim mestima onemogućavaju najbezbednije odvijanje saobraćaja. Na oštećenja su upozorili poslednjih nekoliko dana vlasnici putničkih automobila i autobusa, a posebno vozači teretnih vozila – šlepera i kamiona.

Na ovom delu auto-puta teretnjaka je i najviše, dolaze iz Turske i Bugarske, a ovu saobraćajnicu koriste kao jedinu na ruti prema severu Srbije i zemljama Zapadne Evrope. Bilo je veoma čudno da je tako brzo, posle manje od dva meseca korišćenja, kolovoz na više mesta toliko oštećen, a pojavila se i sumnja da li je nova saobraćajnica završena.

U Ministarstvu za saobraćaj i „Koridorima Srbije” na molbu „Politike” objasnili su da nema mesta nikakvoj panici, a još manje nezadovoljstvu učesnika u saobraćaju. Kako nam je rečeno, ova deonica auto-puta još uvek je u „privremenom režimu”, a puštena je u saobraćaj kako bi se tokom zimskog perioda i pre nastavka radova povećala bezbednost saobraćaja na auto-putu E-80 kroz jugoistočnu Srbiju.

Opširnije na Politika.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com