Društvo

IZBEGNUT SUKOB: Ipak ne žele svi jeftinije grejanje

Na poslednjem protestu Udruženja predsednika skupština stanara jedan građanin glasno je negodovao zbog toga što se članovi Udruženja bore za jeftinije daljinsko grejanje. Kako kaže predsednik udruženja Saša Kostić, čovek je kratko vreme među okupljenima u parku Svetog Save vikao kako su korisnici daljinskog grejanja godinama otvarali prozore jer su im stanovi bili pretopli, a sada ne žele da plate svoje račune.

„Čovek je provocirao okupljene članove ali ga je obezbeđenje protesta brzo udaljilo pa nije bilo većih incidenata“, rekao je za Niške Vesti predsednik udruženja Saša Kostić.

Inače, protest je posle ovog ispada završen po planu. Okupljeni su prošetali do Gradske kuće i ponovili svoje zahteve, među kojima je i ostavka celokupnog gradskog rukovodstva. Kako kažu, planiraju češće i radikalnije proteste, a sledeći najavljuju već za četvrtak 3. mart u 17 sati.

„Za nedelju dana počećemo protest takođe u parku Svetog Save ali ćemo promeniti maršrutu kako bismo podigli na noge i druge delove grada“, kaže Kostić.

Prema procenama Udruženja, u protestnoj povorci je ovog puta u jednom trenutku bilo oko 1000 građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com