Hronika

RONIOCI ŽANDARMERIJE započeli potragu (FOTO)

Pripadnici ronilačkog odreda Žandarmerije iz Beograda krenli su u potragu za ženom koja je pre dva dana nestala u Nišavi. Kako kažu ronioci, vidljivost je ispod vode loša, a struja nosi na obalu. Ronioci se smenjuju i za sada je neizvesno koliko će akcija trajati.

Za sada se zna je je struja jaka što otežava pretragu. Vidljivost ispod površine vode je veoma slaba a ispitivanje se radi ručno. Ronilac koji je užetom vezan, prate dvojica kolega u gumeno-motornom čamcu. Neizvesno je koliko će danas ronioci biti na terenu jer zadržavanje ispod vode zavisi od terena i opterećenja, dubine i promene pritiska koji stvara roniocima bol u ušima.

Priobalje Nišave u delu gde je nestala nesrećna žena je veoma opasno. Struja Nišave, kažu u Ribočuvarskoj službi Niš, ovde pravi udubljenja i “uzvišenja” pa je Nišava u ovom delu vrlo nepredvidljiva.

ronioci3

Nije prvi put da se na ovom mestu dešavaju nesreće, jer se, po rečima mnogih, ovde nalaze podvodne pećine. Ovu informaciju niko do sad nije mogao da zvanišno da potvrdi jer, kažu, preciznih podataka nema. Dno Nišave se stalno menja usled strujanja vode, te je nepoznanica i podatak o jamama u samoj vodi.

ronioci4

Pripadnici Uprave za vanredne situacije su i danas na terenu i oni će uz pomoć ronilačkog odreda Žandarmerije pokušati da reše ovu “misteriju”.

ronioci2

Pored ronioca, pripadnika Žandarmerije i službenika PU Niš na terenu je i dežurna ekipa Hitne pomoći Niš, kažu biće tu dok god je to potrebno.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com