Društvo

Sistematizacija u zadnji čas

U niškom javnom sektoru ovih dana trka sa vremenom! Rok za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru uskoro ističe, ali još nisu svi završili potrebne sistematizacije radnih mesta. Iako se većim delom prošle godine tvrdilo da je u Nišu višak oko 500 državnih službenika, na kraju godine to se svelo na svega 46 koji u prvom turnusu, odnosno do kraja februara, moraju da odu sa platnog spiska.

Iz Toplane, na primer, mora da ode njih šestoro. A kako je reč o proizvodnim radnicima, njihova mesta popuniće i oni koji su do sada bili u kancelarijama.

Sve gradske uprave, javna preduzeća i ustanove ubrzano završavaju nove sistematizacije radnih mesta, jer ističe rok od 60 dana, koliko su imali da se pripreme za prvo smanjenje broja zaposlenih. U sindikatima za sada bez komentara.

javna 01
Grozdan Mitić

Nemamo nikakvu informaciju iz mnogih preduzeća da li su sistematizacije završene. nadam se da ćemo do kraja dana i sutra imati više informacija i onda ćemo dati svoj komentar, kaže Grozdan Mitić iz Samostalnog sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti.

Ne može se baš reći da će uskoro pasti prvi otkazi, jer se niški javni sektor u ovoj fazi odriče najverovatnije samo onih koji idu u penziju. Tako je i u Gradskoj toplani, koja ostaje bez šestoro zaposlenih. Ipak, nije sve jednostavno.

Opširnije na TV Zona Plus

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com