Kolumna

Predsednik opštine da ga pritegne, sudija da nas podrži, a i kokoške da mu otrujemo

Prisluškujete li tudje telefonske razgovore? Ja ovaj nisam, časna reč, ali je sam govorio preglasno, valjda i želeći da ga svi čuju!

Alo! Mogu da pričam, ne brini, u ambulanti čekam neki test, a došao sam baš u vreme pauze, pa neću da tražim nikoga da me uvede, nije ništa tih pola sata.
Šta kažeš? Opet te prijavio što trošiš struju nezakonito? Djubre jedno! Ma ko je drugi, nego on, znam igrača, i mene je isto tako prijavljivao za vodu. Djubrište!
Slušaj, nema vajde više da čekamo. Moramo prvo da pritegnemo predsednika opštine da naloži onom svom službeniku, da on njega pritegne. Ne, ne tog, on ima previše obaveza, nego našeg predsednika , pa nije on džabe najplaćeniji državni činovnik i političar u zemlji. Ima da mu se kaže da on ove pritegne, da oni ovome stanu na put. Pa dosta je bilo, bre, osili se čovek pa ne zna dokle će da čačka.

I znaš, kad to rešimo, ima pored njega da podignem ogradu, visoku, ali baš ogradu, da mu i time dam do znanja da ga ne smatram za komšiju. Merak mi, bre, i baš tako imam da uradim, iz inata. Koji čovek nikakav, pa ono, bre , nije čovek.
Šta on misli, da njemu niko ne može ništa? Da mi ne znamo da nas je baš on prijavljivao, ko da je on baš u svemu besprekoran.
More, znaš šta, prvo da mu mi damo do znanja šta mi sve možemo. I ima prvo da mu potrujemo sve kokoške. Ono, greota je, znaš, prema životinjama, ali bre , on je to zaslužio. I neka mu to bude upozorenje. Da se opameti.
Šta ako se ne opameti? Epa, onda ima da ga tužimo. Za bilo šta! Samo ti mene slušaj. Ima ja da uzmem ovog mog drugara, advokata, on će to meni džabe da uradi. Ima da ga tužimo, a onda ću da nadjem sudiju, da me podrži. I da rešimo mi to, jednom za svagda, ništa ti ne brini.
Pa dokle, bre, on misli da može sa nama tako. Nismo bre, ni ti ni ja, bilo ko u ovom gradu, pa će on sad nas…Pa šta ako smo? Da nismo možda jedini? Pa svi bre danas tako, mi li će sad budemo jedini pametni pa da idemo redovnim putem.
Pa nismo ludi!

 

Izvor: http://negoslava.blogspot.rs/2013/07/predsednik-opstine-da-ga-pritegne.html  

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com